FollowUsOnFacebook FollowUsOnYoutube

**Nieuw** Flyball

Flyball Flyer foto1

NIEUW! Flyball bij HSV De Branderstad

  • Tijden: Zondagochtend, van 9:30 uur tot 12:00 uur.
  • Kosten: Klik hier

We gaan op zondagochtend (12 juni) starten met het geven van een nieuwe cursus, genaamd: Flyball, een teamsport voor balgekke honden!

Wat is Flyball??
• Een estafette (team) hondensport;
• Dé sport voor teamplayers binnen de hondenwereld, en dat geldt voor zowel de bazen als de honden;
• Samen met het team werken u en de hond samen om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten;
• Flyball is meer dan ‘balletjes vangen’, het is een spannende, energieke sport waar intensieve training bij komt kijken.

Een echte uitdaging voor hond en baas. Een van de leuke dingen van Flyball is de diversiteit aan hondenrassen. Binnen een team (van acht honden) mogen niet meer dan twee honden van hetzelfde ras zijn of van dezelfde variëteit zijn. Daarbij wordt een niet rashond die lijkt op een bepaald ras, ingedeeld bij het ras waar hij (het meest) op lijkt. De honden moeten (redelijk) sociaal zijn (ze opereren namelijk in teamverband) en qua bouw in staat zijn om te vangen, rennen en te springen. Om goed te kunnen Flyballen wordt er nogal wat gevraagd van de hond qua snelheid en wendbaarheid maar ook qua gehoorzaamheid.
Flyball is een estafettesport. Het bestaat, simpel gezegd, uit vier hekjes, een ballenapparaat, een balgekke hond en een enthousiaste baas. De hond wordt geleerd om via de 4 hindernissen naar het apparaat te gaan, het apparaat te bedienen zodat de bal tevoorschijn komt en daarna weer vliegensvlug via de hekjes naar de baas terug te racen. In wedstrijden strijden telkens teams van vier honden tegen elkaar.

Flyball is een teamsport, maar iedere combinatie krijgt in de aanleerfase individueel les. De ene hond leert het in een paar maanden, de andere in een jaar. Flyball kost de baas vooral in de aanleerfase veel geduld, maar het geeft uiteindelijk veel plezier aan hond en baas.
De mensen die denken: Ja, dat is allemaal niet zo moeilijk? krijgen bij deze direct een waarschuwing dat het trainen veel intensiever is dan het lijkt. Het vergt vaak erg veel inventiviteit van zowel trainer als begeleider om de hond zo optimaal mogelijk over de baan te krijgen!

Interesse? Neem contact op met: Marcella Nefs Veringmeier via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een proefles in te plannen.

Flyball Flyer foto2

 Klik hier voor een overzicht van de tarieven van de cursussen en trainingen.

Copyright