FollowUsOnFacebook FollowUsOnYoutube

Korte beschrijving zomerworkshops

Korte beschrijving van een aantal workshops:

Ontspannen lopen aan de lijn

"In de workshop leer je waarom je hond toch zo trekt aan de lijn, en daarnaast leer je natuurlijk hoe je je hond netjes naast je laat lopen tijdens het wandelen.
Dit alles zonder hier iets voor nodig te hebben, misschien wat geduld."
 

Rally-O

Eigenlijk is deze sport een mix van obedience (gehoorzaamheid). Bij Rally-O loop je samen met je hond een parcours dat is opgebouwd uit verschillende gehoorzaamheidsoefeningen. Elk parcours is anders, en afhankelijk van het niveau van jou en je hond zijn de oefeningen makkelijker of moeilijker en worden ze aangelijnd of los uitgevoerd.
 

Impuls Control

Werken vanuit rust en oefeningen gebaseerd op het eigen initiatief van je hond. Je leert veel meer op klein gedrag van je hond te letten en op de juiste momenten belonen. Zo raakt je hond meer gericht op jou, ook in andere situaties.

 

Treibbal

Bij Treiball is het de bedoeling dat je hond, door middel van jouw aanwijzingen, maximaal 8 grote lichtgewicht plastic ballen in een doel "drijft". Dit drijven ofwel duwen van de bal gaat de hond doen met zijn neus en lichaam. Treibball is echt plezier voor twee!
 

Behendigheid

In deze sport gaat het erom om met zo weinig mogelijk fouten en in een zo kort mogelijke tijd de hond een parcours te laten lopen waarbij de baas de hond met commando's moet sturen. Zo'n parcours kan uit de volgende toestellen bestaan: de hoogtesprong, schutting, kattenloop, band, tunnel, slurf, tafel, paaltjes, breedtesprong, en wip
 

Hoopers

Hoopers is een sport zonder bepaalde fysieke en mentale eisen. De aangepaste hindernissen zorgen voor een minimale lichamelijke belasting voor zowel hond als handler. Dat betekent dat vrijwel elke hond kan meedoen met deze sport en ook vrijwel elke handler kan dit doen.
 

Flyball

Flyball is een estafettesport. Het bestaat, simpel gezegd, uit vier hekjes, een ballenapparaat, een balgekke hond en een enthousiaste baas. De hond wordt geleerd om via de 4 hindernissen naar het apparaat te gaan, het apparaat te bedienen zodat de bal tevoorschijn komt en daarna weer vliegensvlug via de hekjes naar de baas terug te racen. In wedstrijden strijden telkens teams van vier honden tegen elkaar.
 

Dogdance

Echt teamwork tussen baas en hond, waarbij de hond perfect op de commando’s van de geleider reageert, dat het lijkt of zij samen op de maat van de muziek dansen. De hond voert diverse oefeningen uit zoals een slalom tussen de benen, een rondje om de geleider of een sprong over arm of been. De mogelijkheden zijn eindeloos en plezier voor baas en hond staat voorop!


Detectie

Bij detectie train je een hond om te zoeken naar een specifieke geurbron zoals tabak, geld of verdovende middelen. De hond leert hierbij dat het vinden van deze specifieke geur hem iets lekkers of leuks oplevert en maak je gebruik van de natuurlijke driften van de hond.
 

Speuren

Bij het speuren volgt de hond een spoor van één bepaald persoon van wie hij een geurvoorwerp krijgt aangeboden. In de workshop doen we een klein beetje theorie over geur, de neus van de hond en luchtverplaatsing. Maar we gaan vooral aan de slag met het aanleren van de eerste stappen.
Copyright