FollowUsOnFacebook FollowUsOnYoutube

instagram

Korte beschrijving zomerworkshops 2024

Korte beschrijving van een aantal workshops:

 

Ontspannen lopen aan de lijn

"In de workshop leer je waarom je hond toch zo trekt aan de lijn, en daarnaast leer je natuurlijk hoe je je hond netjes naast je laat lopen tijdens het wandelen.
Dit alles zonder hier iets voor nodig te hebben, misschien wat geduld."
 

Impuls Control

Werken vanuit rust en oefeningen gebaseerd op het eigen initiatief van je hond. Je leert veel meer op klein gedrag van je hond te letten en op de juiste momenten belonen. Zo raakt je hond meer gericht op jou, ook in andere situaties.
 

Snuit Golf

Snuitgolf is een volledig nieuwe hondensport uitgevonden door Steffi Rumpf. Het is afgeleid van Treibball in combinatie met het idee van mini golf. De honden leren kleine ballen in het golfputje te drijven met hun snuit.

 

Behendigheid

In deze sport gaat het erom om met zo weinig mogelijk fouten en in een zo kort mogelijke tijd de hond een parcours te laten lopen waarbij de baas de hond met commando's moet sturen. Zo'n parcours kan uit de volgende toestellen bestaan: de hoogtesprong, schutting, kattenloop, band, tunnel, slurf, tafel, paaltjes, breedtesprong, en wip
 

Hoopers

Hoopers is een sport zonder bepaalde fysieke en mentale eisen. De aangepaste hindernissen zorgen voor een minimale lichamelijke belasting voor zowel hond als handler. Dat betekent dat vrijwel elke hond kan meedoen met deze sport en ook vrijwel elke handler kan dit doen.
 

Flyball

Flyball is een estafettesport. Het bestaat, simpel gezegd, uit vier hekjes, een ballenapparaat, een balgekke hond en een enthousiaste baas. De hond wordt geleerd om via de 4 hindernissen naar het apparaat te gaan, het apparaat te bedienen zodat de bal tevoorschijn komt en daarna weer vliegensvlug via de hekjes naar de baas terug te racen. In wedstrijden strijden telkens teams van vier honden tegen elkaar.
 

Detectie

Bij detectie train je een hond om te zoeken naar een specifieke geurbron zoals tabak, geld of verdovende middelen. De hond leert hierbij dat het vinden van deze specifieke geur hem iets lekkers of leuks oplevert en maak je gebruik van de natuurlijke driften van de hond.
Copyright